> Imobiliare: 2014

Rafturi inedite din litere

In timp ce unii sunt ocupati pana peste cap cautand un raft potrivit pentru locuinta, in ajutorul lor vine Ricard Mollon, care a prezentat colectia ANITA. Conceptul este foarte simplu, insa are un impact deosebit asupra unei case. Inventivitatea designer-ului este foarte apreciata, iar foarte multe persoane apeleaza la astfel de tipuri de rafturi: litere care formeaza un cuvant si pe care se pot aseza diferite carti, obiecte, accesorii.

Jaluzelele verticale, o optiune excelenta

Una din cele mai moderne alternative, mai economice, dar, in acelasi timp, si practice pentru perdelele si draperiile clasice, este optiunea de jaluzele verticale. Acestea sunt tot mai folosite in casele noastre, pentru  ca dau un design foarte special casei, dar reusesc si sa dea senzatia de spatiu, lucru pe care draperiile sau perdelele clasice nu reusesc sa o faca.

Care este diferenta dintre un agent imobiliar si un broker?

Multe persoane care nu cunosc industria imobiliara folosesc termenii agent imobiliar si broker alternativ, ca si cand ar insemna acelasi lucru. Cu toate acestea, intre cele doua nomenclaturi exista diferente, iar cele mai importante fiind serviciile profesionale imobiliare oferite de fiecare celor care au nevoie de servicii imobiliare.



Un agent imobiliar este un adevarat profesionist imobiliar care a luat si a trecut toate clasele de agent necesare si a trecut examenul de licenta imobiliara in care el sau ea intentioneaza sa lucreze. Este cel mai cuprinzator dintre titluri, deoarece acesta este punctul de plecare pentru cei mai multi profesionistii din domeniul imobiliar. Agentii sunt, de asemenea, mentionati ca asociati imobiliari.
Un broker imobiliar si-a continuat educatia si a trecut nivelul de agent imobiliar luandu-si licenta de broker imobiliar. Brokerii imobiliari pot lucra ca agenti imobiliari independenti sau au alte agentii care lucreaza pentru ei. Intra pe gimo.ro pentru mai multe amanunte.

Cea mai mare distinctie intre cele doua este ca un broker poate lucra independent, in timp ce un agent trebuie sa lucreze sub un broker autorizat.

Achizitionarea de bunuri imobiliare poate fi o experienta interesanta, si mai mult decat atat poate deveni un pic cumplita. Ca in orice potentiala investitie, este important sa se cunoasca starea de piata, dar gasirea unor sfaturi imobiliare poate fi dificila. Exista numeroase site-uri cu sfaturi, dar multe dintre ele sunt conduse de brokeri imobiliari, si desi pot exista unele informatii bune acolo, este probabil sa vina impreuna cu o doza sanatoasa de branding si unele tactici de vanzari subtile, sau mai putin subtile. Cea mai buna optiune este sa mergeti la un agent imobiliar care este mai aproape de piata imobiliara in care vreti dumneavostra sa cumparati sau sa vindeti si va ofera informatii sigure si sfaturi concrete, cat mai la obiect.


In cazul in care apelati la serviciile unui broker imobiliar aveti toate sansele ca acesta sa fie implicat in multe alte proiecte si sa va vina randul dupa o perioada lunga de timp. In schimb un agent imobiliar nu are la fel de multi clienti si isi va indrepta atentia mai mult catre problema dumneavostra si va veni cu soluti cat mai prompte si la obiect, care sa corespunda nevoilor si cerintelor pe care le aveti. In plus, in cazul in care mergeti la un broker imobiliar aveti toate sansele ca acest asa va repatizeze catre un agent imobiliar pentru ca este prea ocupat.

Cum se construieste o casa din lemn

V-ati hotarat sa va construiti o casa din lemn? Pentru aceasta aveti nevoie in primul rand de materia prima, adica de lemn, care poate fi de stejar, de molid sau de mesteacan, de un proiect de constructie, pe care vi-l puteti realiza singur sau puteti apela la ajutorul unui arhitect.

Mobilier modern

Inca de la aparitia primelor case, oamenii au inceput sa creeze mobila din necesitate, nicidecum pentru decor. Dar odata cu timpul si oamenii s-au schimbat, iar acum se gandesc mai intai la ce le face placere sa vada,