> Imobiliare: Cum se construieste o casa din lemn

Cum se construieste o casa din lemn

V-ati hotarat sa va construiti o casa din lemn? Pentru aceasta aveti nevoie in primul rand de materia prima, adica de lemn, care poate fi de stejar, de molid sau de mesteacan, de un proiect de constructie, pe care vi-l puteti realiza singur sau puteti apela la ajutorul unui arhitect.



Pentru inceput trebuie sa sapati o fundatie, in functie de marimea pe care doriti sa o aiba casa. Incercati sa construiti totusi o fundatie destul de solida. Daca in proiectul dumneavostra este prevazuta si o pivnita, atunci fundatia trebuie sapata si mai adanc. O astfel de pivnita ca sa fie utila si sa aveti in ea o temperatura cosntanta si potrivita pentru muraturi si vin, va sfatuiesc sa fie construita la subsol sau cel mult la demisol. Din fundatie (care este de preferat sa se faca din ciment si bolovani, dar daca nu aveti puteti folosi si lemn) se vor ridica la fiecare colt piloni din lemn sau ciment, urmand ca asamblarea peretilor sa se faca exact de acesti stalpi. In continuare, trebuie sa insepeti constructia peretilor, care se face in functie de destinatia pe care o are casa (locuinta, casa de vacanta, cabana) si de resursele dumneavostra financiare. Pot sa fie doar pereti dubli din blana, dar puteti folosi si vata de sticla si poliester pentru o mai buna izolare termica si fonica, sau poate fi din lemn la exterior si tencuita la interior, totul depinde de optiune dumneavostra. In momentul constructiei aveti grija sa lasati spatiu pentru montarea sau cosntruirea ferestrelor, care fot fi facute din niste foi de geam simple sau poate fi pus geam termopan. Daca doriti o casa cu etaj, dupa ce ati terminat parterul construiti o scara interioara si apoi continuati cu etajul urmator, dar aveti grija ca tavanul primului etaj sa fie suficient de rezitent ca sa permita construirea si celui de-al doilea etaj, iar pilonii ridicati din fundatie sa fie inalti, astfel incat sa ajunga pana la acoperis. In cazul in care acesti piloni nu sunt destul de inalti, sfatul meu este sa va rezumati la un singur etaj, pentru ca respectiva constructie, neavand aceste elemente de sustinere, devine periculoasa.

Ultimul pas in construirea casei de lemn o reprezinta realizarea acoperisului, care poate fi facut simplu, in doua planuri sau mai complex, daca vreti sa construiti un balcon sau o mansarda cu luminator. Mai multe modele gasiti pe www.gimo.ro


Ca masura de precautie suplimentara, in cazul contruirii unei case din lemn pastrati la distanta orice sursa sau substanta inflamabila.